EyüpSultan İlçe Kadın kolları 5. Olağan kongresi, EyüpSultan Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

" Biz kadınlar üzerinden değil kadınlar için siyaset yapan bir siyasi hareketiz. "

 

Kongreye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü katıldı.

" Biz kadınlar üzerinden değil kadınlar için siyaset yapan bir siyasi hareketiz. "

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya; 

Kadınların başka partiler tarafından adeta malzeme olarak kullanıldığını, kadınlar üzerinden siyaset yaptıklarını belirterek ama biz kadınlar üzerinden değil kadınlar için siyaset yapan bir siyasi hareketiz dedi. 

Ak Parti kongrelerinin adeta bayram havasında geçtiğini ifade eden Kaya, hiçbir kongremizde en ufak bir uygunsuz hal ve hareket yaşanmadı, bizde görevler, makamlar belki bırakılır ama yüreğimizdeki hizmet aşkı, bu davaya olan inancımız asla azalmaz, diye konuştu.

Bizim inandığımız, kutsal saydığımız bir davamız var. 

Liderimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlar olarak dimdik yanındayız. Bizim İnandığımız, kutsal saydığımız bir davamız var,

Liderimiz; " Siyasi hayatımda en büyük desteği hanım kardeşlerimden gördüm" diyerek bize vefasını her platformda dile getiriyor, bu sözlere karşılık bize düşen ise gece gündüz demeden çalışmak diye konuştu.

" Demokrasi kahramanları Türkiye'nin kadınları "

Kaya; 15 Temmuz gecesinde ülkenin geleceğini düşünen kadınların meydanlara çıktıklarını hatırlatarak, " Eşini meydanlara yollarken, eğer bugün çıkmazsan yarın evlatlarımızın yaşayacağı bir vatan olmaz " dedi. 

Bu Ülkenin kadınları Bazılarının düşündüğü gibi ekmek depolayalım, makarna alalım demedi. Ülkenin geleceğini düşünerek tam 28 gün demokrasi nöbeti tuttular." ifadelerini kullandı.

Bakan Kaya; Demokrasi öyle lafla olmuyor, Demokrasi milletin iradesine sonuna kadar sahip çıkarak, bağlılığını göstererek oluyor; Türkiye'nin 28 gün boyunca tüm illerden meydanlara dökülen milletin dünyaya demokrasi dersi verdiğini anlatarak, şu ifadelere yer verdi    " Tankın önünde dimdik duran kardeşimi bu millet destanlarında yazacak, 15 Temmuz destanını çocuklarımız okuyarak büyüyecek, dünyada  tüm milletlere örnek bir duruş sergiledik " ifadelerini kullandı. 

" 24 Haziran'da destan yazacak yine sizlersiniz "

Cumhurbaşkanımız " İstanbul Kadın Kollarına çok güveniyorum" dedi. Bu seçimde rolümüz çok büyük. 24 Haziran'da destan yazacak yine sizlersiniz. Sizler sorumluluğunuzun farkında olun. Kadın kolları çalışırsa zafer çok büyük olur. 24 Haziran'a kadar bütün kapıları çalacağız. Orada 15 yılda yaptıklarımızı anlatacağız.
Yeni sistemle daha güçlü Türkiye için Cumhurbaşkanımızı Başkan yapacağız, diye konuştu.

Bakan Kaya, bugüne kadar görev yapan herkese desteklerinden dolayı teşekkür ederek, yeni görev alacaklara da başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongre mesajının ardından, Hatice Yücel yeniden AK Parti EyüpSultan Kadın Kolları Başkanlığı'na seçildi.