Eyüpsultanlı AK Kadınlar Söğüt Ruhunu Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde Yaşattı.

Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne Eyüpsultanlı AK Kadınlar Yoğun İlgi Gösterdi.

Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne Eyüpsultanlı AK Kadınlar Yoğun İlgi Gösterdi.

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bu yıl 737. düzenlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’nun katıldığı programa Eyüpsultan’ın AK Kadınları da yoğun ilgi gösterdi.

100. bin kişiyi aşkın bir katılımın olduğu söylenen program, Ertuğrul Gazi Türbesi’ne yörük yürüyüşü ile başlayıp ardından tören alanına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı takiben protokol konuşmaları yapıldı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım konuşmasında; ‘’Bizi çözmek, birbirimize düşürmek isteyenler aramıza fitne sokmak isteyenler mevcuttur. Ekonomik, sosyal, siyasi nedenleri bahane eden hainler, bizi zayıflatmak için ellerinden geleni yapmaktadır. Dış mihrakların güdümündeki bölücü ve FETÖ’cü hainler, ne yaparsa yapsınlar; Türkiye’yi teslim alamayacaklar.’’ İfadelerine yer verdi. Protokol konuşmalarının ardından Mehteran konseri, Cirit gösterileri, Yörüklerin halk oyunları, misafir folklor ekiplerinin gösterileri ile resmi geçit yürüyüşü yapılarak şifalı pilav ikramında bulunuldu.

Törenin sona ermesiyle Halkla İlişkiler Birim Başkanımız Hatice Gönültaş, Yerel Yönetimler Birim Başkanımız Fatma Sertoğlu ile birlikte, Şeyh Edebali Türbesi ziyaret edilip, Orhan Gazi Camii’nde öğle namazı kılındı.

Asırlar boyunca milli ve manevi değerlerimizden ödün vermemiş atalarımızın izinden yürümek ve Söğüt’teki diriliş ruhunu yaşatmak için Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ni Eyüpsultanlı AK Kadınlar olarak coşkulu bir şekilde kutladık. Ertuğrul neslini bir kez daha minnetle yad ettik.